Veste trista, din pacate! Este vorba despre indragita actrita, Eugenia Serban

Actrita Eugenia Serban, a trecut prin momente greu de imaginat. Medicii au descoperit ca are doua tipuri de cancer, in acelasi timp, si a fost supusa unei operatii extrem de dificila de 12 ore.

„Anul trecut in luna aprilie a inceput totul. Mergand la controlul ginecologic anual, s-a descoperit ca ceva nu este in regula, si asa au inceput investigatiile. In luna iunie, s-a confirmat cancerul ginecologic.

Imediat dupa biopsie, medicul a hotarat sa mi se faca de urgenta o ecografie de san, in aceeasi zi. A fost una dintre cele mai urate zile din viata mea, ziua in care am aflat ca am si cancer la san. Asa a inceput totul.

Prima data am crezut ca este o greseala, am tot sperat sa nu fie adevarat si am inceput toate investigatiile necesare. RMN-uri, CT-uri, PET CT, biopsii, iar cel mai greu a fost sa astept rezultatul biopsiilor. Prima perioada m-a daramat, aveam mii de intrebari in cap… De ce eu? De ce mie? Si inca nu aveam habar ce va urma.

Am sa-ti spun ca am inceput cu operatiile si apoi a urmat restul tratamentelor. La sfarsitul lunii iulie, am participat la Festivalul de la Sighisoara, unde colegii mei mi-au acordat suport emotional, ridicandu-mi moralul ca sa pot trece la pasul urmator.

Am avut un curaj inconstient!

Chiar daca echipa de medici (Chirurgie Generala, Chirurgie Plastica si Oncologie) a incercat sa ma convinga sa fac interventiile pe rand, incapatanarea mea si dosarul medical, favorabil in privinta starii de sanatate generale, i-au determinat sa prinda si ei curajul de a-mi face toate interventiile deodata, pentru ca eu voiam sa fiu din nou pe scena, peste doua luni. Medicii zambeau si spuneau: „Vom vedea! Nu va fi chiar cum vrei tu!.

Au fost grele primele 2-3 zile, pana am depasit perioada terapiei intensive si am reusit sa ma ridic. Din acel moment, am inceput sa privesc viitorul cu speranta.

In aceasta perioada sunt foarte bine, dar foarte dornica sa-mi incep activitatea. Sper sa se intample foarte curand, sa fim si noi lasati sa ne reincepem activitatile artistice. Viata mea este aceeasi, doar ca ordinea prioritatilor s-a schimbat.

Sanatatea, copilul, cariera, familia si prietenii mei. Sunt anumite lucruri poate carora nu le dadeam importanta inainte. Bucuria fiecarei zile, fiecare dimineata… Iubeam florile si inainte, dar astazi le iubesc mult mai mult. Stiu sa ma bucur de ele.

Stiu sa ma bucur poate mai mult decat inainte de fiecare rasarit de soare si de fiecare apus. Inainte erau doar lucruri obisnuite, acum sunt importante. Am invatat sa fac diferenta intre oameni si am invatat ca, intr-adevar, cei importanti din viata ta iti sunt alaturi si in momentele dificile, nu doar atunci cand esti bine”