Vești bune pentru români! Primesc bani de la stat pentru achitarea datoriilor

Statul a oferit ajutor considerabil românilor în ultima perioadă și de data aceasta s-a gândit să vină cu o nouă inițiativă interesantă. Astfel, anumite categorii de români pot primi bani cu care să își achite cheltuielile lunare la chirie, dacă îndeplinesc anumite condiții.

Ajutor de chirie pentru magistrați
Statul a decis să ajute o categorie importantă de români pentru a le acoperi costurile în ceea ce privește chiria. Mai exact, este vorba despre propunerea legislativă pentru completarea art. 23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2006 privind salarizarea judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei.

În România există tot mai puține locuințe de serviciu pentru persoanele care lucrează în avantajul statului, motiv pentru care autoritățile române au decis să îi ajute pe magistrați, judecători cu sprijin material. Astfel, cei care dețin astfel de funcții vor primi sumele necesare, pe care le pot folosi chiar și pentru achitarea anumitor rate făcute cu scopul de a-și achiziționa propria lor casă.

Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi ca, prin întreaga lor activitate, să asigure supremaţia legii, să respecte drepturile şi libertăţile persoanelor, precum şi egalitatea lor în faţa legii şi să asigure un tratament juridic nediscriminatoriu tuturor participanţilor la procedurile judiciare, indiferent de calitatea acestora, să respecte Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor şi să participe la formarea profesională continuă.

“(…) prin OUG nr. 27/2006 s-a stabilit, la art. 23 acordarea fie a unei locuinţe de serviciu, fie compensarea diferenţei dintre chiria ce s-ar stabili pentru o locuinţă de serviciu, potrivit legii, şi chiria plătită pe baza unui contract de închiriere încheiat în condiţiile legii.”, arată documentul.

Ajutor de la stat pentru tineri
Două programe ar putea fi aprobate de către stat pentru a veni în ajutorul tinerilor. Tinerii ar putea primi prin programul Family Start aproximativ 15.000 de euro, pe care i-ar putea folosi ca avans pentru casă, chirie sau nuntă.

Acești bani vor putea ajunge la tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, fără a da un avans considerabil. De altfel, și dobânda este 0, ceea ce înseamnă că este chiar un program avantajos. Programul va avea cel mult zece mii de beneficiari și poate fi folosit chiar și pentru achitarea grădinițelor private