Vești bune pentru români! Se dau vouchere de vacanță pentru toți angajații

În ultima vreme, autoritățile au adoptat tot mai multe măsuri importante pentru români, menite să le vină în ajutor în această perioadă grea. Alte vești bune vin acum pentru aceștia, în special pentru angajații din mediul privat: ar putea primi și ei vouchere de vacanță din noul an!

Vouchere de vacanță pentru toți angajații
Toată lumea știe că voucherele de vacanță sunt date de către stat pentru toți cei care lucrează în scopul lui. Se pare, însă, că vin vești bune și pentru românii care sunt angajați în mediul privat. Aceștia ar putea să primească vouchere de vacanță la fel ca și persoanele care muncesc la stat, iar acestea vor fi decontate în totalitate.

Până acum, angajatorul decidea dacă angajații lui primeau un ajutor de vacanță sau nu și statul nu avea nicio legătură. În viitor, însă, Guvernul are în plan să le facă o bucurie și angajaților din mediul privat, care să aibă parte de o vacanță mai puțin costisitoare.

Acordarea tichetelor de vacanță ar putea să fie un efort financiar semnificativ, având în vedere că numărul angajaților de la privat este mult mai mare decât a celor care lucrează la stat. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a declarat că suma cheltuită până acum pentru angajații de la stat a fost de 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că suma va crește considerabil.

”Pentru cei 1,2 milioane de salariaţi din sectorul bugetar, acel tichet de vacanţă de 1.450 de lei reprezinta un efort bugetar anual de 350 de milioane de euro. Ori, în sectorul privat avem un număr mai mare de angajaţi, de aproape patru ori mai mare”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Tichetele de vacanță vor putea să fie folosite pentru mai multe lucruri, nu neapărat pentru achitarea vacanței. Cei care nu vor să meargă în vacanță, pot să le folosească pentru masă, pentru transport sau chiar pentru a-și achita diferite tratamente balneare sau de alt tip.