A fost descoperit un nou simptom al infectiei cu coronavirus

A fost descoperit un nou simptom al infectiei cu coronavirus. Astfel, medicii francezi au tras un semnal de alarma si spun ca exista si alte lucruri care trebuie sa ii puna pe oameni in garda.

A fost descoperit un nou simptom al infectiei cu coronavirus

Pe langa febra, tuse, dispnee (greutate in respiratie), medici ORL avertizeaza ca si pierderea mirosului este un alt simptom asociat bolii provocate de noul coronavirus.

Mai exact, seful Directiei pentru Sanatate din ministerul de resort francez, Jerome Salomon, a fost cel care a confirmat ca specialisti ORL au observat in aceste ultime zile „o recrudescenta a cazurilor de anosmie”.

Se manifesta in special la tineri

Ce inseamna acest lucru pe intelesul tuturor? Ei bine, discutam despre o „disparitie brusca a mirosului”, dar, atentie, lucrul acesta se petrece fara ca pacientul sa aiba nasul infundat. Cateodata, acest simptom este insotit si de o disparitie a gustului (ageuzie).

Trebuie specificat ca disparitia brusca a mirosului descrisa de mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19 poate surveni in mod izolat sau impreuna cu alte simptome

In cazul anosmiei, „trebuie sa sunati la medicul de familie si sa evitati automedicatia fara avizul specialistului”, a subliniat Jerome Salomon.

Cu toate acestea, discutam despre un simptom „destul de rar” si este observat „in general” la pacienti tineri, care dezvolta forme „mai putin severe” ale bolii, a precizat directorul pentru Sanatate.

Intre timp, societatea franceza de ORL a lansat o alerta vizand recrudescenta acestor cazuri, mesaj distribuit de medici pe retelele de socializare.

„Exista o legatura evidenta intre anosmie si virus”, a afirmat Jean-Michel Klein, presedintele Consiliului national profesional al medicilor ORL, cu sediul la Paris.

„Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezinta anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolata, fara cauza locala, fara inflamatie, sunt COVID-19 pozitive”, a precizat specialistul

„Persoanele care resimt anosmie, trebuie sa se autoizoleze ca masura de precautie si sa poarte masca, chiar si in cadru familial”, potrivit Jean-Michel Klei,scrie fanatik.ro.