Un român se revoltă: Au plecat din țară românii și acum cer ajutorul statului, ce au făcut ei pentru țară?

Un român se revoltă pe o rețea de socializare. Într-o postare acesta și-a spus părerea despre românii din străinătate, numiți și românii din diaspora, care cer acum statului să fie repatriați pe banii țării, plecați de mult timp, timp în care nu au contribuit cu nimic la fondurile statului român.

România a organizat și va organiza curse umanitare operate de avioanele Tarom, Blue Air sau avioane militare pentru repatrierea românilor rămași fără locuri de muncă în diaspora sau blocați în vacanțe.

Mesajul românului: De ce nu rămâneți acasă în loc să aducem vietnamezi?
„Nu vreau sa ma cert cu nimeni, nu vreau sa fiu inteles gresit. Dar, cand 4 milioane de romani au ales sa plece la munca afara, nu au intrebat Guvernul nimic. Au plecat, au muncit, au castigat bani, au platit impozite in tarile in care au lucrat. Bine.

Acum, cand e rau acolo, tipa la Guvernul Romaniei sa le dea avioane speciale. Le platim hoteluri unde stau in carantina, le platim hrana la izolare, le platim avioane, sute de masini de MAI care ii duc cu girofaruri prin toata tara, le platim medicatia contra coronavirus, le dam ajutoare.

Sunt romani de-ai nostri, veti spune. Corect. Dar, peste 2-3 luni, aceiasi romani care tipa ca din gura de sarpe acum, vor fugi din nou in Europa. Nu ar mai bine sa le spunem: „Fratilor, ati avut nevoie de cei din tara, v-am ajutat. Dar, ce-ar fi sa ramaneti voi acasa, sa lucrati in constructii, in agricultura, in loc sa aducem vietnamezi?”.

Ba da, asa ar trebui, insa ei sunt romani doar cand dau de greu acolo, iar cand le este bine sunt italieni, spanioli, francezi, englezi etc etc etc. Romania lupta pe ntru ei, se cheltuie zeci, sute de milioane de euro, pentru romanii de afara, sa-i aducem acasa. Dar, EI CE FAC PENTRU ROMANIA?”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

https://www.facebook.com/CalimandrucAdrian.ro/posts/119558112990042