ADEVĂRUL despre majorarea pensiilor tocmai a fost anunțat! DECIZIA OFICIALĂ

Pensiile nu vor crește în mai multe etape! Acesta este anunțul Ministrului Muncii care a vorbit despre majorarea programată pentru 1 ianuarie 2023. Se discută în coaliția de guvernare atât despre creșterea pensiilor, cât și despre creșterea salariului minim pe economie.

Marius Budăi: Pensiile nu vor crește în mai multe etape
Ministrul Muncii a transmis un mesaj prin care i-a anunțat pe pensionari că majorarea pensiilor se va face într-o singură etapă, respectiv de la 1 ianuarie 2023. Marius Budăi a răspuns speculațiilor care anunțau mai multe etape de creștere a pensiilor. Ei bine, potrivit spuselor sale, majorarea se va face într-o singură etapă pentru toți pensionarii din România.

“Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele, va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi”, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Ministrul Muncii a precizat că impactul bugetar este de 11 miliarde de lei și că toate datele arată că majorarea pensiilor se va face de la 1 ianuarie 2022.

Trebuie menționat că există anumite categorii de pensionari care trebuie să achite în continuare contribuţiile la sănătate, în funcţie de banii pe care îi primesc lunar.

Potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul României, se introduce plata contribuției la asigurările sociale de sănătate pentru persoanele care au pensii ce depășesc 4.000 de lei.

Cum poți afla data pensionării
Cei interesați să afle data la care vor ieși la pensie trebuie să intre pe site-ul oficial al Casei Naționale de Pensii Publice și să completeze data nașterii și sexul.

Apoi vi se va afișa o casetă cu data de pensionare şi stagiul minim pentru pensia de limită de vârstă, pensia anticipată sau pensia anticipată parţial.

  1. Intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), www.cnpp.ro.

  2. Accesaţi rubrica “Când mă pot pensiona?”.

  3. Completaţi acolo data naşterii, sexul dvs şi introduceţi cifrele sau literele din imagine și apăsaţi butonul Calculează.