Adrian Streinu Cercel

Streinu Cercel către români: „Ajungem ca Italia”

Medicul Adrian Streinu Cercel de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București avertizează asupra unui lucru esențial în lupta cu coronavirusul. Specialistul face apel către populație pentru a rămâne în casă și pentru a trata cu seriozitate tot ce se întâmplă. El insistă asupra faptului că suntem în stadiul în care încă putem preveni răspândirea virusului Covid-19.

De aceea, e foarte important să respectăm regulile impuse – și anume spălarea pe mâini cu apă și săpun. ”Românii trebuie să se spele cu apă și săpun și să nu mai iasă din casă, decât când trebuie să-și procure cele necesare supraviețuirii. Problema e alta si daca nu o rezolvam, în mai putin de o lună ajungem ca Italia. Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, într-o intervenție telefonică.

Medicul Adrian Streinu Cercel a lămurit și un zvon apărut în online

Întrebat fiind dacă insectele pot transmite virusul Covid-19, medicul Adrian Streinu-Cercel a infirmat acest zvon.

„Clorul este cel care inactivează acest virus. Unde este curăţenie nu este virus. Virusul stă pe jos, pe clanţe, pe geamuri. Nu se transmite prin înţepături. Dar se ia şi din locuri care sunt contaminate ceea ce înseamnă că va trebui să vă spălaţi foarte des pe mâini cu apă şi săpun, pe faţă cu apă şi săpun. Şi în nas cu apă, fără săpun”, a declarat Streinu-Cercel.
Nelămurirea venea în contextul în care vremea s-ar încălzi, iar muștele și țânțarii vor apărea.

Cand se închie calvarul românilor

“Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT”, a declarat Adrian Streinu-Cercel în emisiunea lui Marius Tucă, de pe mediafax.ro.