Anunț important pentru români! Noi restricții vor fi alese astăzi

Situația din țara noastră continuă să fie una dificilă, având în vedere apariția noii tulpini care a pus pe jar lumea medicală. Valul cinci este tot mai aproape, motiv pentru care autoritățile se gândesc tot mai serios la impunerea unor măsuri restrictive noi. Conform surselor din Guvern, astăzi va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), unde se va lua o decizie finală.

Restricții noi în România
Conform unor surse politice, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) are astăzi o ședință în care se va lua o decizie importantă. Mai exact, vor fi alese noile restricții și măsuri care se vor aplica în contextul valului 5 al pandemiei de Covid-19 din România.

Se spune că, printre măsurile propuse și discutate de către specialiști, se numără purtarea obligatorie și corectă a măștii chirurgicale sau tip FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise. Se pare că aceste măști ar fi mult mai eficiente decât celelalte și ar oferi o protecție sporită atât pentru cei care o poartă, cât și pe cei din jur. În plus, o mască FFFP2, de exemplu, ar putea fi purtată până la șase ore, spre deosebire de măștile de până acum, pe care ne-am obișnuit să le schimbăm după 2-3 ore.

Vor exista, însă, și anumite excepții. Următoarele persoane nu vor trebui să poarte noul tip de măști:

copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
persoanele care sunt singure în birou;
prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Măsuri noi în România
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, precum și premierul Nicolae Ciucă și Șeful DSU recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau cele cu standard de protecție FFP2, fiind mult mai eficiente decât celelalte.

Tot în următoarea perioadă s-ar lua ia în calcul testarea elevilor în școli și introducerea șomajului tehnic pentru angajați organiza centre de evaluare ambulatorie în care persoanele infectate cu Sars-Cov-2 indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor fi tratate gratuit. Astfel, nu se vor mai forma aglomerări în spitale.

Sursa:Fresh24.ro