Au scăpat total de COVID. Prima țară în care coronavirusul nu mai există

Coronavirusul a făcut ravagii în toate țările de pe glob din punct de vedere economic și sanitar. Totuși, o țară pare să fi învins coronavirusul după o luptă lungă.

Aici, nu mai există niciun caz de infectare cu virusul ucigaș.

Oficialități din domeniul Sănătății au anunțat că Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului, relatează Dpa.

În acest context, directorul general al serviciilor de sănătate Ashley Bloomfield a declarat că acest punct de cotitură merită sărbătorit, totuși acesta consideră că cetățenii nu trebuie să lase încă garda jos și să se relaxeze complet.

“Am văzut în străinătate cât de repede a reapărut virusul şi s-a răspândit în zone în care fusese sub control şi trebuie să fim pregătiţi să izolăm rapid orice cazuri viitoare în Noua Zeelandă.

Fiecare persoană din echipa de cinci milioane (populaţia Noii Zeelande – n.r.) are un rol de jucat în aceasta”, a afirmat el, citat într-un comunicat de presă.

Singurele cazuri sunt la frontiere
Până în prezent, deși există 23 de cazuri active de COVID-19 în ţară,

toate acestea au fost detectate la frontieră şi sunt tratate în centre de izolare, fără a avea vreo treabă cu cetățeni țării.

În ceea ce privește primul caz “importat” cunoscut în Noua Zeelandă, acesta a fost înregistrat la 26 februarie, iar ultima transmitere comunitară a fost detectată la 1 mai.

După această infectare, țara şi-a închis graniţele pentru toată lumea, cu excepţia rezidenţilor şi a cetăţenilor săi, la 19 martie.

Carantina la nivel naţional a început la scurt timp, pe data de 25 martie, iar aproape toate companiile au fost închise.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul școlilor, iar oamenii au fost obligați să stea în case pentru a evita răspândirea coronavirusului.

După doar cinci săptămâni,, Noua Zeelandă a început să ridice încet-încet restricţiile, iar în prezent, doar graniţele mai sunt închise.

Noua Zeelandă are 1.569 de cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19 şi 22 de decese asociate coronavirusului. Sursa radiosimplu.ro