Ce semnifica transpiratiile nocturne si cum gestionezi aceasta problema

Transpirația excesivă se manifestă în orice moment al zilei. Există persoane care transpiră la cel mai mic efort, iar acest simptom nu este deloc de neglijat.

Transpirația excesivă mai ales din timpul nopții este specifică anumitor afecțiuni. Hiperhidroza apare din diferite motive. Poate fi cauzată de secrețiile abundente și anormale a glandelor sudoripare ori de administrarea anumitor medicamente, în special a pastilelor vasodilatatoare.

E vorba de acele medicamente care scad glicemia și sunt antidepresive, susțin mai mulți medici de renume din țară și din afară.

Transpirația din timpul nopții poate însemna:

  1. Carența de calciu, mai ales dacă este localizată în zona capului. Copiii transpiră cel mai mult în zona capului, mai ales cei care au până în patru ani. Hiperhidroza mai este asociată și cu lipsa de magneziu.

  2. Un semn al tuberculozei. TBC este una din afecțiunile care prezintă acest simptom. Transpirația nocturnă mai poate însemna și anemie, hipertiroidism sau dezvoltarea în fază incipientă a anumitor cancere.

În cazuri foarte rare, transpirația nocturnă poate semnala leucemia sau limfomul Hodgkin, un tip de cancer care se dezvoltă în țesutul limfatic.

Transpirația în timpul somnului mai poate semnala probleme la inimă (infecție a valvelor inimii) sau poate prevesti un accident vascular cerebral.

  1. Freaca mai multe petale de trandafiri de un pliculet de ceai verde si apoi tine plicul in zona subratului. Ceaiul verde are proprietati antibacteriene si antifungice si, impreuna cu petalele de trandafiri sau apa de trandafiri, este combatantul perfect al transpiratiei.

  2. Sucul de lamaie si otetul de mere fac casa buna impreuna, mai ales daca vrei sa scapi de transpiratia urat mirositoare de la picioare. Foloseste aceste ingrediente inainte de a te incalta si a iesi in oras. Poti sa torni cateva picaturi chiar si in pantofii tai. Mirosul neplacut sta la departare timp de 16 ore.

  3. Amesteca bicarbonat de sodiu cu faina de malai si unge-ti subratul cu acest amestec cu ajutorul unei pensule. Iti vei mentine pielea uscata si proaspata pe parcursul intregii zile, indiferent de drumurile pe care le ai de facut. Sursa retetealese.ro