Cod galben de ninsori în sudul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei si Bucuresti

od galben de ninsori în sudul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei emis de meteorologi. Avertismentul este valabil pentru data de 30 noiembrie.

Concret, în intervalul 30 noiembrie, ora 05:00 – 30 noiembrie, ora 20:00, vor fi ninsori moderate cantitativ în sudul şi estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei.

Atenție! Treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, transmit meteorologii pentru toți cei care se gândesc la drumuri mai lungi în această perioadă.

Avertisment de ninsori în sudul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei
Cantităţile de precipitaţii vor depăşi, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea,

unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

”Precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala şi în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei şi în restul Munteniei.

De asemenea, pe litoral vor fi precipitaţii mixte, iar în noaptea de luni spre marţi vor predomina ninsorile.

Vremea se va menţine deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopţilor şi dimineţilor”, anunţă ANM.

În același interval, luni, 30 noiembrie, de la ora 5:00 la ora 20:00, vremea va fi închisă și rece și la București.

La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0…1 grad. scrie fanatik.ro