Cod galben de ninsori în țară. Va începe peste câteva ore

Iarna se apropie cu pași repezi de țara noastră. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță un cod galben de ninsori. Sunt vizate mai multe zone din sudul și estul Munteniei și din cea mai mare parte a Dobrogei.

Cod galben de ninsori în țară

Un cod galben de ninsori a fost emis de Agenția Națională de Meteorologie (ANM). Acesta va începe în această noapte de duminică spre luni, de la ora 05:00, și se va încheia mâine, la ora 20:00. Sunt vizate mai multe zone din sudul și estul Munteniei și din cea mai mare parte a Dobrogei.

Meteorologii anunță că straturi groase de zăpadă se vor depune în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15 – 20 de litri pe metrul pătrat.

Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea. Aici, vântul va bate cu instensitate, cu viteze de 40 – 45 km/oră. Acesta va crea un viscol de ninsoare.

În sud-estul Olteniei, sudul Moldovei in restul Munteniei vor fi precipitații slabe de ninsoare, în timp ce pe litoral vor fi precipitații mixte. În schimb, în noaptea de luni spre marți vor fi predominate ninsorile.

Vremea pe 30 noiembrie în Capitală

De Sfântul Andrei, vremea va fi una friguroasă în Capitală, anunță meteorologii. Încă de dimineață de la ora cinci se vor înregistra temperaturi ridicate La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, vor fi precipitații pe alocuri sub formă de ninsoare.

Totodată se va depune un strat de zăpadă, care va măsura în medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Vântul va sufla în general slab, mâine, în Capitală. Pe tot parcursul zilei de luni temperatura va fi de 0…1 grad.

Cum va fi vremea în luna decembrie

Meteorologii anunță temperaturi scăzute în țară pe toată durata lunii decembrie. Chiar din prima săptămână va fi destul de frig, iar temperaturile vor fi neobișnuit de scăzute pentru ultima lună din an.Va fi destul de frig în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest țării temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În regiunile extracarpatice, precipitațiile vor depăși valorile normale, inclusiv în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării, precipitațiile vor fi unele normale. Doar în regiunile nord-vestice s-ar putea să fie unele necontrolate.

Va ninge sau nu de Crăciun în România

De-a lungul anilor, sărbătorile de iarnă nu mai sunt cele de altă dată, pline de zăpadă. Așadar, a devenit o tradiție să ne întrebăm dacă vom avea zăpadă de Crăciun. Potrivit datelor ANM, temperaturile vor fi destul de ridicate de 25 decembrie. Vor fi temperaturi până la 7 grade Celsius. În partea de sud va fi cel mai frig, în rest, temperaturile vor fi unele normale.