Declarațiile lui Raed Arafat despre un document draft despre izolarea la domiciliu care a fost distribuit în presă, fără a fi anunțat oficial de către autorități

Vineri dimineață, în presă, a fost publicat un document, aflat deocamdată în faza de proiect, redactat de Grupul de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Proiectul prevede măsuri drastice pentru limitarea deplasărilor în afara locuinței.

Imediat după publicarea informației în presa online, autoritățile au clarificat informația. Deocamdată, este vorba doar de către o propunere înaintată guvernului, care poate suferi modificări și care nu este adoptată.

BOMBĂ! Un medic dă peste cap ce ştiai despre coronavirus: „Oamenii trebuie să înţeleagă…
Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața
BREAKING! Cutremur major în Italia. Asta le mai lipsea…

Mai multe publicații au răspândit pe internet un document în legătură măsuri pentru izolarea populației. Draftul de hotărâre prevede ca toate deplasările din afara locuinței să fie limitate. Cele necesare trebuie justificate printr-o anexă.

Deocamdată nu s-a adoptat o astfel de măsură
Pe pagina de Facebook a MAI a fost publicat un text pentru a clarifica situația:

„NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situați”i.