Dr. Adrian Streinu Cercel, anunţ trist: „Ce trebuie să facă românii, de Paşte”

Medicii din toate țările afectate sunt într-o luptă permanent cu noul coronavirus, iar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că urmează o perioadă extrem de dificilă. În Europa, Italia este țara unde COVID-19 face ravagii, ieri fiind înregistrate sute de decese, iar România este ”prinsă” în tot acest lanț periculos al infecției.

Medicul Adrian Streinu Cercel avertizează că va exista ”o perioadă de foc” în țara noastră, iar asta se va întâmpla în următoarele patru luni. De ce? Fiindcă va urma un al doilea val al infecției, iar acesta va avea loc în toamnă. Mai mult, medicul Cercel îi sfătuiește pe români să facă Paștele acasă, să nu plece nicăieri și să se protejeze, astfel, de COVID-19, oricât ar fi de neplăcută această distanțare socială. Însă este cea mai bună măsură de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus.

BOMBĂ! Un medic dă peste cap ce ştiai despre coronavirus: „Oamenii trebuie să înţeleagă…
România îl PLÂNGE! A murit răpus de BOALĂ…
Managerul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”, anunt de ultima ora: ” Va anunt, cu…
Medic specialist în boli infecţioase: „Coronavirusul poate fi adus în casă și pe…”

„În următoarele patru luni va fi o perioadă de foc pentru România. Va mai urma un al doilea val care va fi în toamnă. Primul val va fi după Paşte. Sistemul este ca un dromader. Capul cămilei este o creştere uşoară, după care urmează o perioadă de acalmie, o incubaţie. În această perioadă sunt cei care au venit din Spania, Israel, care contaminează şi împrăştie. Urmează cocoaşa propriu zisă”, a transmis medicul Adrian Streinu Cercel la România TV.

Bineînțeles, românii care revin din Spania, Italia sau Israel pot fi oameni purtători ai virusului ucigaș, spune Adrian Streinu Cercel. În România, în mediul rural, igiena nu este respectată în mod corespunzător, iar populația este îmbătrânită. Și a urmat un avertisment dur al medicului, făcut la Antena 3. Există riscul ca – dacă nu vor fi respectate toate regulile impuse – România să se transforme într-o a doua Italie.

„Ceea ce ne preocupă este nivelul de întoarcere din Spania, Israel, oameni care aduc noi infecţii. Practic din momentul în care a apărut cuvântul pandemie, toate ţările sunt pe roşu. La ţară avem o populaţie îmbătrânită, iar accesul la apă şi săpun este derizoriu”, a transmis medicul la Antena 3.

„Dacă ne vom duce să ne pupăm, lucrurile nu vor merge bine. Trebuie să ne oprim la poartă, respectiv la uşa apartamentului. Dacă nu înţelegem să facem asta benevol, o vom face forţat. Dacă nu stăm acasa următoarele 10 săptămâni… în România poate fi ca în Italia”, a completat Adrian Streinu Cercel.