Icoana Făcătoare de Minuni, plimbată pe străzi în plină pandemie

Icoana Facatoare de Minuni a fost plimbata pe strazi in plina pandemie, la Focsani! Aceasta este gaselnita Bisericii in lupta cu coronavirusul. Preotii vin cu propriile metode si au scos din lacasul de cult Icoana Facatoare de Minuni de la Dalhauti.

Icoana Facatoare de Minuni, plimbata pe strazi in plina pandemie, la Focsani!

Acestia au luat decizia sa plimbe icoana cu masina prin tot orasul. Evenimentul religios a avut aprobarea Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei.

Trebuie specificat ca in masina cu boxele audio se afla un barbat cu un steag tricolor. De altfel, autoturismele s-au oprit pentru foarte scurt timp la toate bisericile aflate pe parcursul traseului, scrie fanatik.ro.

Mai multi preoti au tinut slujbele in aer liber

Aici, oamenii au intampinat icoana cu flori. Mai mult de atat, convoiul era insotit si de un preot care ii tamaia pe localnici.

Intreaga procesiune religioasa a tinut mai bine de o ora, iar Icoana Facatoare de Minuni va ajunge, in cele din urma, la la Adjud si in Nehoiu, judetul Buzau.

Trebuie specificat ca zilele trecute, Cancelaria Sfantului Sinod a transmis o serie de indrumari actualizate pentru parohii si manastiri, in contextual crizei cauzate de coronavirus.

Printre masuri trebuie amintite urmatoarele: slujbele religioase se vor desfasura doar in aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane, pastrand distanta de minimum un metru intre cei prezenti.

Toate parohiile din tara au tinut cont de indrumarile primite, drept pentru care slujbele s-au desfasurat conform noilor reglementari

Ramane de vazut pana la ce data trebuie sa respecte bisericile aceste cerinte, avand in vedere ca la jumatatea lunii aprilie sunt si sarbatorile pascale.