Mare parte din pensionarii cu venituri mari vor beneficia în continuare de cardul de energie

Vești bune pentru pensionari: Cardul de energie va fi disponibil și pentru cei cu venituri peste 2.000 de lei
De la 1 ianuarie 2024, mulți pensionari s-au bucurat de o creștere a veniturilor, însă această măsură a stârnit îngrijorare în rândul vârstnicilor care se bucurau de anumite avantaje, cum ar fi cardurile de energie.

Cu toate acestea, există motive de bucurie pentru o parte din pensionari, deoarece vor putea beneficia în continuare de acest beneficiu, chiar dacă veniturile lor depășesc plafonul de 2.000 de lei pe lună

O veste binevenită pentru vârstnici
Cardul de energie este acordat în prezent pensionarilor care au pensii de cel mult 2.000 de lei. Cu toate acestea, cei care au beneficiat de indexarea cu 13% a pensiilor și au depășit acest plafon nu vor fi excluși. Mai exact, începând cu anul 2024, acești vârstnici vor putea continua să beneficieze de cardul de energie, chiar dacă veniturile lor sunt mai mari.

Cardurile de energie, încărcate cu sume mai mici
Deși această veste este în general una pozitivă, trebuie menționat că, începând cu anul 2024, cardurile de energie vor fi încărcate cu sume mai mici de bani decât în prezent. Cu toate acestea, este important de știut că această măsură nu va afecta pe cei care se încadrează în acest context favorabil.

Cine beneficiază de această măsură?
Pensionarii care se încadrează în acest context favorabil sunt cei care aveau înainte de 1 ianuarie 2024 o pensie între 1.800 și 2.000 de lei. Cu toate că veniturile lor depășesc acum plafonul stabilit pentru cardurile de energie, acești pensionari vor putea continua să beneficieze de acest beneficiu.

Cardul de energie: un sprijin pentru vârstnici
Pentru acei pensionari care se încadrează în această categorie, cardul de energie reprezintă un sprijin important. Începând cu luna aprilie a anului 2024, acești beneficiari vor primi un card de energie fără valoare nominală, care le va conferi dreptul de a beneficia de sprijin pentru compensarea parțială a cheltuielilor cu energia.

Principala destinație a sumelor încărcate pe cardul de energie va fi montarea de repartitoare, un instrument esențial pentru o repartizare echitabilă a costurilor cu energia termică. Banii vor fi acordați după promulgarea legii care reglementează măsuri pentru acordarea unui sprijin temporar în 2024.

Până când sunt valabile beneficiile?
Guvernul a amânat obligativitatea montării de repartitoare până la 31 decembrie 2024, ceea ce înseamnă că voucherul de energie poate fi consumat până la finalul anului 2024. Astfel, beneficiarii vor avea suficient timp să utilizeze acest sprijin în gestionarea costurilor cu energia, asigurându-și astfel un trai mai confortabil.

În concluzie, veștile bune vin pentru pensionarii care au beneficiat de creșterea veniturilor și au depășit plafonul de 2.000 de lei pe lună. Aceștia vor putea continua să beneficieze de cardul de energie, iar banii încărcați pe acesta vor reprezenta un sprijin important în gestionarea cheltuielilor cu energia termică.

Guvernul a luat în considerare nevoile vârstnicilor și a amânat obligativitatea montării de repartitoare, oferind astfel un timp suplimentar pentru consumarea voucherului de energie. Astfel, această măsură vine în sprijinul pensionarilor și le oferă un suport financiar semnificativ într-un domeniu esențial pentru traiul lor zilnic