Ministrul Economiei, Virgil Popescu: „Pana in 2022 vom dubla alocatiile, iar pana in 2024 pensiile vor creste cu 46 la suta”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca taxa unica nu va fi desfiintata, fiind un concept liberal.

Totodata, ministrul a mai spus ca alocatiile copiilor se vor dubla pana in anul 2022, iar pana in 2024, pensiile vor creste cu 46 %.

”Taxa unica ramane, este conceptul nostru liberal si va ramane taxa unica. Nu veti vedea in Codul Fiscal si ati vazut angajamentul ministrului Finantelor, nu vor exista modificari sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru si ne vom tine de cuvant”, a mentionat ministrul Economiei.

Ce se intampla cu alocatiile

Ministru Economiei, Virgil Popescu a declarat ca alocatiile copiilor vor fi dublate pana in 2022.

”Pana in 2022 vom dubla alocatia copiilor si trebuie sa se stie, PNL este singurul partid care a marit alocatiile copiilor de-a lungul timpului.

Ultima data eram in Parlament, la Legea bugetului, daca imi aduc aminte, in 2018, cand acel amendament al colegului meu,

Robert Sigartau a fost aprobat, introdus in buget, in ciuda opozitiei PSD si s-au dublat alocatiile copiilor atunci.

Acum am marit din nou cu 20 la suta alocatiile copiilor si le vom dubla pana in 2022. Nu putem compara mere cu pere.

Suntem intr-un an in care avem o criza sanitara puternica, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat si ca sa faci o cheltuiala,

trebuie sa ai un corespondent si din venit. Nu ai venituri in buget, trebuie sa te imprumuti, trebuie sa te gandesti sa te imprumuti

astfel incat sa nu deraiezi de pe sine si sa nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar daca la ora actuala este deficit peste tot”, a declarat Popescu.

Citeste continuarea