Ministrul Educatiei, anunt despre anul scolar

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca scenariul inghetarii anului scolar nu este luat in calcul. Anuntul a fost facut dupa ce vicepremierul Raluca Turcan a solicitat Ministerului Educatiei sa analizeze trei scenarii in privinta anului scolar in curs, in contextul coronavirusului, inclusiv repetarea anului.

„Vreau sa ii asigur pe elevi, studenti si parinti ca la acest moment nu luam in calcul sub nicio forma inghetarea anului scolar sau sa anulam examenele nationale cu un an. Specialistii din Ministerul Educatiei lucreaza la mai multe scenarii, este adevarat, insa uitandu-se cu atentie si la ceea ce se intampla in cazul sistemelor de educatiei din statele UE.

Nu exista un astfel de scenariu. In acest moment nu luam in calcul sub nicio forma inghetarea anului scolar. Scenariile pe care le fac specialistii din cadrul Ministerului vor fi facute publice in momentul in care vom avea o situatie clara. Toate aceste scenarii vor fi luate in calcul in functie de evolutia pandemiei de coronavirus din Romania. Fac un apel la calm. Ii rog pe elevi, pe parinti si pe studenti sa stea acasa si sa continue invatarea de acasa”, a declarat Monica Anisie.

Vicepremierul Raluca Turcan a solicitat luni, la RFI, Ministerului Educatiei sa analizeze trei scenarii privind desfasurarea anului scolar, in contextul coronavirusului in Romania. Unul dintre scenarii viza inghetarea anului scolar.

”Sunt trei etape posibile, cel putin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul scolar sa continue si evaluarile sa fie asa cum au fost prevazute, dar e un scenariu destul de greu de atins, intrucat deja se prefigureaza inchiderea scolilor peste perioada anuntata. Al doilea scenariu ar fi al decalarii evaluarilor, iar al treilea ar fi al repetarii anului, insa vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi solutia”, a declarat Raluca Turcan, la RFI.

Presedinte al Asociatiei de Parinti: Declaratia Ralucai Turcan privind varianta inghetarii anului scolar este destul de iresponsabila
Declaratia vicepremierului Raluca Turcan privind varianta inghetarii anului scolar este destul de iresponsabila in conditiile in care 80% din materie a fost aproape parcursa, a declarat la Digi24 Gabriel Chicioreanu, reprezentant al Asociatiei de Parinti Bucuresti -Ilfov.

„Copiii au depus deja cu profesorii diligente sa recupereze materia in online. Daca Raluca Turcan are alte informatii privind amanarea anului scolar ar trebui sa ni le spuna. Sunt riscuri privind unele intarzieri, dar cred ca totul se poate desfasura normal”, scrie digi24.ro.