Specialiștii avertizează! Izolarea nu e suficienta pentru a scăpa de coronavirus

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga planetă, iar specialiștii se străduiesc să găsească remedii cât mai repede. Până la găsirea unui tratament, însă, autoritățile au mizat pe izolarea indivizilor contactați ca metodă a combaterii răspândirii virusului Covid-19. Un expert în situații de urgență al OMS-ului a făcut o declarație șocantă recent, pe baza acestui subiect.

Izolarea nu e suficientă pentru a combate Covid-19?

Mike Ryan, citat de Reuters, a afirmat în spațiul public că într-adevăr, ca primă măsură, este important găsirea bolnavilor și stabilirea contacților acestora. Însă, el se teme că pentru a eradica această boală nu e sufiecientă izolarea

“Ceea ce trebuie să facem este să ne concentrăm pe găsirea celor bolnavi, pe cei care au virusul şi să-i izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm. Pericolul existent chiar acum, cu restricţiile … este că dacă nu punem în aplicare măsuri puternice de sănătate publică, atunci când restricţiile de circulaţie şi blocajele vor fi ridicate pericolul este că boala va reveni”, a declarant expertul în situații de urgență a OMS-ului.