Nelu Tătaru, veste îngrozitoare! Ministrul Sănătăţii a confirmat alte două focare de coronavirus în România: „Ne gândim la alte măsuri”

Situația se agravează în România. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că alte două orașe din România ar putea deveni, în foarte scurt timp, focare de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a afirmat sâmbătă seara la o televiziune că două focare de coronavirus afectează acum personalul medical din Constanţa şi Braşov.

„În măsura evoluției accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar și pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.
Se pot extinde la populație
Totodată, ministrul a confirmat exsitenta anumitor focare de coronavirus în cele două spitale.

Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere și la populație”, a adăugat Tătaru.

Potrivit acestuia, trebuie luate anumite măsuri în ceea ce privește personalul medical.

„Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone și atunci trebuie luate măsuri în consecință.”, a mai explicat Nelu Tătaru.