Președintele PSD: “pachetul de măsuri sociale pentru români este gata”. Ce urmează să se întâmple

Președintele PSD a anunțat marți, 5 aprilie 2022, că pachetul de măsuri sociale pentru români este gata și că peste doar câteva zile populația va ști care sunt măsurile discutate în coaliție. Marcel Ciolacu a făcut declarații la Antena 3.

Pachetul de măsuri speciale pentru români este gata
Marcel Ciolacu a anunțat că în ședința de coaliție a fost definitivat pachetul de măsuri sociale pentru români care se va numi Sprijin pentru România și care va avea o componentă socială și una economică. Liderul PSD a precizat că a convenit cu primul ministru și cu președintele Kelemen Hunor ca după ședința de coaliție de luni, 11 aprilie, să fie prezentat presei, într-o conferință de presă comună, toate măsurile, în mod detaliat.

Dacă până acum aproape 3,4% din PIB au mers pe pachetul social și pe compensarea pe energie, pentru acest nou pachet ne ducem la aproape 5% din PIB, încadrându-ne pentru prima oară într-o medie europeană pentru provocările acestei crize suprapuse prin care a trecut nu numai România, ci întreaga Europă, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Potrivit spuselor acestuia, pachetul cuprinde și măsuri care vizează mediul de afaceri și pentru industrie. Liderul PSD a anunțat că va fi adoptată o Ordonanță de Urgență pentru contracararea prețurilor la materialele de construcții. Declarația sa a fost făcută în cadrul unei ședințe a Asociației Orașelor din România.

Vom veni urgent cu un act normativ prin care toate contractele de investiții de la nivel local – fie ele finanțate prin PNDL 1 sau PNDL 2, dar și cele din fonduri europene, să fie actualizate cu noile prețuri la materialele de construcții. Vreau ca toate investițiile aflate în derulare să fie finalizate rapid, a spus Marcel Ciolacu.

Când vor intra în vigoare noile măsuri de sprijin pentru români
Într-o declarație de presă, Gabriela Firea, Ministrul Familiei, a precizat că Guvernul are banii necesari pentru măsurile din pachetul social și și-a exprimat speranța ca ajutorul pentru români să intre în vigoare cât mai rapid, cu aplicabilitate pe o perioadă cât mai mare de timp.

Firea a spus că guvernanții s-au gândit în special la românii cei mai vulnerabili, la familiile cu venituri mici persoanele în vârstă, cele cu dizabilități, copiii aflați în grija statului, asistenții maternali, etc.