Război în Ucraina. Rusia ar fi revendicat controlul asupra orașului Kherson

UPDATE 5:20 Joe Biden l-a atacat dur pe Vladimir Putin, numindu-l ″dictator″⁣
Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a atacat marţi dur pe liderul rus Vladimir Putin, numindu-l un ″dictator″⁣ care este acum izolat de lume mai mult ca oricând. Vladimir Putin ″⁣s-a înşelat″⁣, ″⁣suntem pregătiţi, suntem uniţi″⁣, a spus Biden în primul său discurs despre Starea Uniunii la Washington, cerând Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care ″⁣nu se teme de nimic″⁣, relatează AFP

UPDATE 5:35 Crește bilanțul morților la Jîtomîr
Patru persoane au murit când locuinţe din oraşul ucrainean Jîtomîr au fost lovite marţi de o rachetă de croazieră rusă care se pare că viza o bază aeriană din apropiere, a declarat Anton Geraşcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, pe canalul său Telegram, potrivit Reuters.

El a spus că toate clădirile rezidenţiale din apropierea bazei Brigăzii 95 Aeropurtate din Jitomir, la 120 de kilometri vest de capitala Kiev, au fost incendiate.

“Până în prezent, patru persoane au murit. Printre care un copil”, a spus el.

Autoritățile anunțaseră inițial doi morți și trei răniți.

UPDATE 6:00 Trupele ruse au ocupat încă un oraș
Trupele ruse au ocupat orașul Trostianets, din regiunea Sumi. Trei convoaie militare au intrat în oraș și au distrus cu tancurile poarta de la Round Court, o fortăreață veche de câteva secole, potrivit Pravda.

Liniile de înaltă tensiune și șoselele au fost avariate, iar în oraș nu este semnal de internet, TV sau radio.

UPDATE 7:10 – Ocupația rusă a Khersonului ”în curs de desfășurare”
Primarul orașului declară: „Am raportat anterior că se pare că trupele rusești au capturat orașul Herson din sudul țării”.

Nu este clar care este situația exactă în Herson, dar rapoartele locale spun că armata rusă se află pe străzi.

Primarul orașului, Igor Kolykhayev, declarase la radioul local că forțele rusești au capturat gara și portul orașului în noaptea de marți spre miercuri, potrivit BBC Rusia.

UPDATE 6:20 Trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov
Trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a indicat armata ucraineană, făcând cunoscut că în oraşul din estul Ucrainei luptele sunt în curs de desfăşurare, notează AFP.

“Trupele aeriene ruse au aterizat la Harkov (…) şi au atacat un spital” local, a declarat armata ucraineană într-un comunicat pe reţeaua Telegram.

UPDATE 7:35 – Biden cu privire la noile măsuri: Putin nu are “nicio idee despre ce urmează”
Președintele american Joe Biden a condamnat invazia președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, și a avertizat asupra unor pedepse dure pentru Rusia.

Ne alăturăm aliaților noștri europeni pentru a le găsi și a le confisca iahturile, apartamentele de lux și avioanele private. Venim după câștigurile voastre ilicite”, a spus el.

Biden a adăugat apoi, referindu-se la Putin: “Nu are nicio idee despre ceea ce urmează. Putin a dezlănțuit violența și haosul. Dar în timp ce el poate obține câștiguri pe câmpul de luptă – va plăti un preț ridicat continuu pe termen lung”.

SCRIE STIRILE PROTV

Sursa:Ombun.net