Recomandarile expertilor din Wuhan pentru a opri epidemia de coronavirus. Acestia au ramas uimiti de masurile „usoare” luate de italieni

Delegatia celor noua experti chinezi care ajuta autoritatile italiene sa controleze extinderea coronavirusului este de parere ca trebuie impuse masuri mai stricte, pentru ca oamenii sa stea acasa si sa franeze raspandirea COVID19, relateaza joi EFE.

Echipa de cercetatori si medici este cea care a combatut raspandirea coronavirusuui in orasul Wuhan, focarul epidemiei, si se afla in Italia din 13 martie pentru a consilia autoritatile tarii impotriva acestei pandemii.

Vicepresedintele Crucii Rosii din China si responsabil al echipei, Yang Huichuan, a aparut joi la o conferinta de presa la Milano, capitala Lombardiei si regiunea cea mai afectata, subliniind ca exista inca foarte multi oameni pe strada, potrivit stirileprotv.ro.

“Nu aplicati politici de inchidere a strazilor, pentru ca transportul public inca functioneaza, lumea circula si au loc petreceri si cine in hoteluri, si oamenii nu poarta masti de protectie”, a spus expertul chiar in ziua in care China a avut crestere zero a noilor cazuri de contagiere locala de la declansarea pandemiei.

El a subliniat ca ceea ce se intampla acum in Italia a avut loc si in orasul Wuhan si a recomandat ca pentru evitarea contagierilor sa se inceteze “orice activitate economica si sa fie restrictionata mobilitatea persoanelor”.

“Toata lumea ar trebuie sa ramana acasa in izolare”, a spus el, precizand ca toti cetatenii, nu doar guvernul si personalul medical trebuie sa urmeze ”in mod strict politicile de inchidere”.

Alaturi de Huichuan a aparut si presedintele Lombardiei, Attilio Fontana, care a precizat ca va cere executivului italian “sa puna in aplicare proceduri mai riguroase decat cele aplicate in prezent”.

“Cei care au gestionat in mod direct criza din Wuhan sunt surprinsi ca exista prea multa lume pe strada, ca prea multi oameni folosesc transportul public si prea putini poarta masti de protectie”, a declarat Attilio Fontana. “Daca nu schimbam modul de a infrunta problema, virusul va continua sa circule”, a incheiat el.