ULTIMA ORA: Cand va fi atins varful de epidemie de coronavirus in Romania. Anuntul facut de Ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, considera ca intr-un termen de 10 zile se va putea estima varful epidemiei de COVID-19 pe teritoriul Romaniei.

“Cred ca vom putea raspunde cam intr-o saptamana, 10 zile la aceasta intrebare (legata de varful epidemiei – n.r.). Este foarte important sa analizam evolutia in zilele care urmeaza, ca sa facem o predictie in acest sens. Sunt masuri pre-spital, toate aceste masuri de limitare sociala, pentru a reduce numarul de imbolnaviri si, in paralel, intarim spitalele pentru a creste capacitatea de primiri pentru pacientii cu COVID-19”, a declarat Costache la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Victor Costache spune ca unul dintre factorii care vor influenta estimarile va fi afluxul de romani reveniti in tara, in conditiile in care, la aceasta data, peste 80% dintre pacientii cu COVID-19 sunt din randurile acestora.

Ministrul Sanatatii a precizat ca, in momentul in care se va depasi numarul de 4.000 de pacienti infectati cu noul coronavirus, cazurile mai usoare vor fi tratate la domiciliu.

In ceea ce priveste spatiile de carantinare, Victor Costache a afirmat ca se da o lupta contra cronometru pentru identificarea lor, una dintre resursele ce vor fi exploatate fiind reprezentata de hotelurile care se inchid in aceasta perioada.

“Cu spatiile pentru carantina, este o lupta contra cronometru pe care o duc colegii de la Ministerul Afacerilor Interne. In fiecare zi se identifica hoteluri suplimentare si, prin masura care s-a luat, de inchidere a hotelurilor, tot mai multe dintre ele vor deveni spatii de carantina. Nu sunt rechizitionate, se achita pentru fiecare persoana aflata in carantina”, a mai declarat ministrul Sanatatii, potrivit stirileprotv.ro.