Se dau 1.500 de lei! Toți angajații din România vor primi 100% banii

În anul 2022 va fi acordat de stat un stimulent de inserție care va avea valoarea de până la 1.500 de lei. Banii vor fi acordați părinților care aleg să se întoarcă la locul după terminarea concediului postnatal.

Toți părinții care au bebeluși trebuie să știe că au dreptul de a primi de la stat o sumă care este denumită stimulent de inserție. Pentru a putea primi indemnizația lunară, este nevoie să urmați câțiva pași legali, stabiliți prin hotărârea de Guvern 536/2021.

Pentru persoanele care se întorc la muncă în primele șase luni de la nașterea copilului, statul oferă o sumă de 1.500 de lei care se va acorda până la vârsta de doi ani. După această perioadă, suma va scădea la 650 de lei, până la vârsta de trei ani

Ce trebuie să faci ca să iei stimulentul de inserție. Lista actelor necesare
Pentru a primi stimulent de inserție, este nevoie să depuneți o solicitare. Termenul maxim de trimitere al acesteia este cu 30 de zile înainte de reluarea muncii. Angajatorul va elibera o adeverință din care să reiasă reluarea activității și perioada de concediu pentru creșterea copilului.

Celelalte acte de care vei avea nevoie pentru stimulentul de inserție:

-Actele de identitate ale părinților;

-Certificatul de naștere al copilului;

-Certificat căsătorie;

-Adeverință eliberată de angajator din care să reiasă data reluării activității și perioada în care ai fost în concediu de creștere și îngrijire copil;

-Dovada reluării activității (decizie, ordin, act adițional);

-Cerere tip (se ia de la sediul DGSAPC de pe raza localității de domiciliu);