ULTIMA ORA: Inca doua localitati au fost inchise. Prefect: Numarul cazurilor s-a dublat in ultimele 24 de ore

Dupa ce numarul cazurilor de persoane confirmate cu Covid-19 s-a dublat in ultimele zile, toate fiind din zona de nord a juidetului, prefectul de Arges a decis masuri dure in zona Campulung Muscel.

Incepand de marti, politistii si jandarmii verifica, la sange, respectarea ordonantelor militare, mai ales la Godeni si Campulung Muscel.

Cum in zona sunt o multime de persoane intoarse din strainatate, care nu respectau masurile impuse de starea de urgenta, prefectul Emanuel Soare a mers in zona marti dimineata si a anuntat masuri drastice. Desi nu a fost impusa carantina oficiala, prefectul a anuntat ca nimeni nu mai intra si nu mai iese din cele doua localitati, fara un motiv serios.

Emanuel Soare prefect Arges: “Riscul ca orice localitate sa se transforme intr-un Tandarei sau Suceava sunt foarte mari. Va dati seama, daca intr-o zi s-au dublat cazurile de persoane infectate, pentru ca exista aceasta tendinta de a trece cu usurinta peste reguli… Toate centrele de carantina sunt pazite de Jandarmerie si Politie si pentru a disponibiliza, pentru a a avea mai multe forte in trafic, am facut, deja, apel la MAPN pentru a se prelua in paza aceste centre de carantina, ca Jandarmeria si Politia sa poata fi prezenta pe strazi.”

Localitatea Godeni are 4 echipaje de politie permanente, la toate intrarile si iesirile din localitate. Toti cei care parasesc gospodariile sunt verificati si, daca nu au un motiv serios sa paraseasca domiciliul, sunt intorsi din drum. Un numar mare de jandarmi au fost detasati la Godeni si Campulung. Toti cei care ies din casa sunt obligati sa poarte masti, precizeaza stirileprotv.ro