ULTIMA ORA! Vicepremierul Sorin Grindeanu doreste introducerea certificatului verde la locul de muncă cât mai rapid: ”In acest moment, Parlamentul e în vacanţă”

Vicepremierul Sorin Grindeanu a transmis câteva precizări importante cu privire la ceea ce se va întâmplă cu certificatul verde la locul de muncă în România.

De câteva săptămâni încoace milioane de români se întreabă dacă certificatul verde va deveni sau nu obligatoriu la locul de muncă.
Vicepremierul Sorin Grindeanu și-a exprimat recent o poziție clară în privința acestui subiect important.

Acesta a subliniat faptul că este de acord cu introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă.

Ce se întâmplă cu certificatul verde la locul de muncă? Ce a transmis vicepremierul Sorin Grindeanu
Vicepremierul Grindeanu a declarat faptul că susținute proiectul propus de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Însă cu toate acestea, liderul social democrat, Sorin Grindeanu nu a putut oferi un răspuns

clar și radical cu privire la dată implementării certificatului verde la locul de muncă și dacă va fi valabil începând cu această luna.

„Vă spun o părere personală: eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate.

Că părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze.

Eu am văzut punctul de vedere al ministrului Rafila, pe care îl susţîn în totalitate(…)Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri (…) în acest moment,

Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e foarte important, că trebuie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente”, a declarat Sorin Grindeanu duminică, potrivit Digi 24.

De asemenea, Sorin Grindeanu a mai precizat și faptul că din punctul lui de vedere, este de acord cu introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă.

„Da, mi-aş dori să existe acest (certificat – n.r.)”, a subliniat vicepremierul Grindeanu.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a făcut referire și la ipoteza conform căreia amânarea actului normativ care să impună obligativitatea certificatului verde ar avea legătură cu teamă față de alegătorii care dezaprobă obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Viceprimierul a precizat că Partidul Social-Democrat nu se teme în acest sens.
„PSD-ul este cel mai mare partid din România şi a

fost tot timpul în aceşti 30 de ani. Ştiţi, dacă vorbeam doar din punct de vedere electoral, probabil că era bine să nu intrăm la guvernare şi

să-i lăsăm să se ducă până la capăt. Nu! Am luat decizii curajoase, cum trebuie să fie şi altele care sunt convins că vor fi luate în 2022”, a spus Sorin Grindeanu. scriie kanald.ro