Vești bune din Italia! S-a înregistrat cel mai scăzut număr de noi cazuri

În Italia, epicentrul coronavirusului din Europa, cazurile de persoane infectate au început să scadă.

Buletinul anunţat vineri de Protecţia Civilă arată o scădere a numărului persoanelor internate, cu 1.231 mai puţine în comparaţie cu ziua precedentă, şi o creştere a numărului celor care sunt izolaţi acasă, ceea ce indică faptul că sunt mai puţine cazuri grave în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv în prezent.

În ultimele 24 de ore, au murit 575 de persoane în comparaţie cu ziua precedentă, 525, bilanţul total al deceselor în Peninsulă ajunge la 22.745, anunţă La Repubblica.

La Terapie Intensivă se află 2.812 persoane, cu 124 mai puţine faţă de ziua precedentă. Încă se află internaţi cu simptome 25.786 de oameni, cu 1.107 mai puţini decât au fost joi.

Au fost înregistrate 3.493 de noi cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Joi, au fost 3.786. Aceste date sunt legate de numărul de teste efectuate iar în ultima zi au fost făcute 65.705 faţă de joi – 60.999.

Numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei este de 172.434.

Numărul infectărilor cu coronavirus crește pe zi ce trece! România a mai depășit un prag critic
Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus se ridică la 8.067 după ce vineri au fost anunţate încă 360 de cazuri în ultimele 24 de ore. Cele mai multe, aproape 2000, sunt în Suceava, în timp ce Capitala se apropie de 1.000.

Vești bune din Italia. S-au înregistrat mai puține cazuri

Cinci judeţe au depăşit pragul de 300 de persoane diagnosticate cu coronavirus. Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 400, după ce vineri dimineaţă autorităţile au anunţate că alte opt persoane au murit după ce au contractat virusul. Printre cei decedaţi se află şi un bărbat de 41 de ani din judeţul Ialomiţa, fără boli asociate, care revenise din Marea Britanie, fiind adus la Institutul ”Matei Balş”, direct de la aeroport. El a murit după 18 zile la terapie intensivă.

”Până astăzi, 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate şi externate. totodată, până acum, 400 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire”, anunţă autorităţile.
În Suceava sunt 1924 de cazuri, iar în Bucureşti sunt 942. Cinci judeţe – Arad, Botoşani, Hunedoara, Neamţ şi Timiş – au trecut de pragul de 300 de cazuri